Al meer dan 45 jaar ervaring in banden
St Mathiasstraat 1
6004 AB Weert
T 0495 53 58 83
F 0495 53 93 40

Menu

voor aanbiedingen. banden en wielen ga dan naar de WEBSHOP

        voor meer info. en banden bestellen klik op    www.molsbanden.nl

      Uniroyal RainExpert 185/65 R15 88T band    Michelin Energy Saver + 205/55 R16 91V band     Continental PremiumContact5 195/65 R15 91H band      Kleber Dynaxer HP3 175/65 R14 82T band      GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91Y band   CONTI

                     

 Aanbieding 

  

 

                                                      

             Winterbanden  eigenschappen !!!

Winterbanden zijn autobanden die betere eigenschappen hebben ten op zichten van een standaard autoband bij temperaturen onder de 7 graden. Winterbanden zijn dus veiliger in winterse omstandigheden. Niet alleen bij sneeuw en ijzel, maar ook bij regen zijn winterbanden de beste keuze.

Een winterband heeft een andere samenstelling dan een standaard autoband van het rubber, waardoor de band ook bij lage temperaturen flexibel blijf. De lamellen van het loopoppervlak bewegen bij iedere omwenteling open en dicht, waardoor de aangekleefde sneeuw, ijs en modder wordt verwijderd. De grip op het wegdek is dan optimaal en resulteert in een comfortabeler weggedrag en maximale veiligheid. De snelheid aanpassen aan de omstandigheden blijft uiteraard de belangrijkste factor voor de veiligheid!

Steeds meer automobilisten rusten hun auto uit met winterbanden tijdens het herfst- en winterseizoen. Die helpen niet alleen op sneeuw en ijs. Ook op nat wegdek en bij temperaturen onder 7 graden Celsius bieden ze meer grip dan zomerbanden

                    
 
 

Winterbanden beter en zuiniger

Winterbanden worden steeds beter. Dat blijkt uit de resultaten van de ANWB Winterbandentest . Vooral grip op nat wegdek en bij sneeuw is verbeterd. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Tegelijkertijd  kunnen automobilisten met het gebruik van winterbanden besparen  op brandstofverbruik en dus op brandstofkosten, want winterbanden worden ook steeds zuiniger.